Elbasan

Si u betonizua toka bujqësore në Shqipëri, institucionet nuk kanë të dhëna

Mijëra hektarë tokë bujqësore janë zaptuar në 30 vite nga ndërtimet, por institucionet shtetërore ende nuk e dinë se sa është sipërfaqja e humbur. Ministria

  • 756 Views
READ MORE

Pronarët e call center-ave mashtruese nuk gjenden as me ndihmën e partnerëve

Pavarësisht shqetësimeve në rritje nga ndërkombëtarët se qindra call center-a në Shqipëri mashtrojnë qytetarët e BE-së nëpërmjet investimeve të rreme, shteti shqiptar shfaqet i pafuqishëm

  • 2042 Views
READ MORE

Shkatërrimi me licencë i pyjeve në Elbasan, bashkitë zgjasin kontratat koncesionare

Dhjetëra kompani, që kanë marrë me koncesion pyjet në qarkun e Elbasanit, vazhdojnë të presin dru, edhe pse që prej vitit 2016 është në fuqi

  • 989 Views
READ MORE

Ujësjellësit, “depo punësimesh”, administrata u shtua me 71%

Duke filluar nga viti 2015, kur Ujësjellësit kaluan në varësi të pushtetit lokal, numri i punësimeve është rritur me 71%. Vetë Enti Rregullator i Ujit

  • 3116 Views
READ MORE

Rrënimi i monumenteve të kulturës, nuk ka fonde për trashëgiminë

Fondet e limituara dhe neglizhenca e institucioneve po çojnë drejt zhdukjes qindra monumente të trashëgimisë kulturore. Edhe pse në listën e pasurive kulturore në Shqipëri

  • 784 Views
READ MORE

Skandali/Kompania private kalon pa leje tubacionet e HEC-eve mbi hekurudhë, gjykata i jep të drejtë

Organet e drejtësisë “bekuan” shkatërrimin e hekurudhës së Përrenjasit nga kompanitë “Rei Energji” dhe “Vëllezërit Hysa”. Pavarësisht kundërshtimit të vazhdueshëm nga Hekurudha Shqiptare, këto dy

  • 821 Views
READ MORE

Inventarizimi i pasurive, bashkitë lënë pa regjistruar në Kadastër mijëra pasuri publike

Pas ndarjes së re, territoriale, mijëra pasuri publike nuk janë regjistruar pranë Kadastrës nga pushteti lokal. Zvarritja e procesit ka bërë që një pjesë e

  • 882 Views
READ MORE

Zonat e mbrojtura “pushtohen” nga aktivitetet e paligjshme, gurore dhe “sëpatë” mbi pyje shekullorë

To read this article in Albanian click here   Mali i shenjtë i Tomorit, Parku Kombëtar i Lurës, si dhe pyjet natyrorë të Shebenik-Jabllanicës nuk

  • 955 Views
READ MORE

Kriminalizimi i të miturve, e ardhmja e zymtë për fëmijët shqiptarë

Statistikat e siguruara nga Investigative Network Albania tregojnë se 1600 të mitur u dyshuan si autorë të veprave penale përgjatë vitit 2021. Sipas ekspertëve, dobësitë

  • 1389 Views
READ MORE

Landfill-e ilegale mbetjesh spitalore në lumin Shkumbin, institucionet mbyllin sytë

Shqipëria prodhon rreth 630 tonë mbetje spitalore në vit, nga të cilat 20% e tyre kategorizohen si mbetje të rrezikshme, por që përfundojnë në koshat

  • 709 Views
READ MORE