Investigime

Shqipëria, ndër vendet e rajonit, që paguan më pak prindin me leje lindjeje, ligji krijon pabarazi

Pagesa e lejes së lindjes në Shqipëri mbetet ndër më të ulëtat në rajon, duke u renditur pas Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të

  • 608 Views
READ MORE

Mashtrimi me shumëkatëshit pa leje, si po i shpëtojnë drejtësisë ndërtuesit

Tetë muaj pas vendimit kontrovers qeveria ende nuk e ka të qartë, as sa është sipërfaqja e ndërtuar pa leje dhe as sa është sipërfaqja

  • 602 Views
READ MORE

Rishikimi i kufijve të zonave të mbrojtura u bë në shkelje të ligjit dhe kritereve shkencore

Sipas ekspertëve, vendimet për fragmentimin e zonave tue mbrojtura i hapin rrugë zhvillimeve të paqëndrueshme në brendësi apo në afërsi të tyre, rrisin ndikimet negative

  • 555 Views
READ MORE

Qeveria “shet” Korporatën e Investimeve. Pasi i dha 38 milionë euro, nuk realizoi asnjë projekt

Qeveria po i jep duart Korporatës Shqiptare të Investimeve, pasi hapi thesin për dy vite rresht. Ministria e Financave kërkon të heqë dorë edhe mbi

  • 676 Views
READ MORE

Si u betonizua toka bujqësore në Shqipëri, institucionet nuk kanë të dhëna

Mijëra hektarë tokë bujqësore janë zaptuar në 30 vite nga ndërtimet, por institucionet shtetërore ende nuk e dinë se sa është sipërfaqja e humbur. Ministria

  • 759 Views
READ MORE

Skema e re e aftësisë së kufizuar “ndëshkon” qindra të sëmurë

Aplikimi i skemës së re të vlerësimit të aftësisë së kufizuar ka ngjallur pakënaqësi mes grupeve të interesit. Rreth 1700 persona, që kishin më parë

  • 4056 Views
READ MORE

“Milot-Morinë”, probleme me mirëmbajtjen, MIE e nxjerr me tejkalim plani: Koncesionari po sakrifikon nga të ardhurat e veta

Të dhënat e vëna në dispozicion nga Ministria e Infrastrukturës konfirmojnë se, nga 12 komponentë, që përmbante kontrata koncesionare për këtë rrugë, 6 prej tyre

  • 9742 Views
READ MORE

Ndotja e liqenit të Fierzës, Shqipëria dhe Kosova, të pafuqishme për ta ndalur

Përpjekjet disavjeçare për ta ndalur ndotjen, nuk ia kanë dalë që ta shpëtojnë liqenin e Fierzës, ujërat e të cilit kanë shënuar rënie të cilësisë.

  • 533 Views
READ MORE

Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në kurth pacientët

Qindra të sëmurëve kronikë, që joshen nga suplementet “çudibërëse” online, iu rrezikohet seriozisht shëndeti. Faktet dhe dëshmitë e grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se

  • 2273 Views
READ MORE

Rriten ankesat ndaj dhunës policore, por dënimet janë minimale

Ankesat ndaj dhunës policore janë në rritje, por të dhënat tregojnë se vetëm një pjesë fare e vogël e denoncimeve të qytetarëve përfundojnë në prokurori

  • 1116 Views
READ MORE