Zylyftar Bregu

Piramida fiskale e indianëve Sandesara në Tiranë

Dy vëllezërit indianë, që kërkohen në të gjithë botën për pastrim parash, kanë sjellë në Shqipëri, veç familjarëve e bashkëpunëtorëve të tyre, edhe skemën e

  • 943 Views
READ MORE

Noterët të përfshirë në procesin e pastrimit të parave

Deklaratat noteriale për njohjen e borxhit/detyrimeve janë forma e fundit për pastrimin e parave. Në Shqipëri noterët hartojnë rreth 10 mijë deklarata të tilla në

  • 1190 Views
READ MORE

Dështimi për të ndaluar “lavatriçen” e parave në Shqipëri

Hetimi dhe dënimi i pastrimit të parave në Shqipëri ka dështuar. Institucionet përgjegjëse për të luftuar këtë aktivitet kriminal kanë sjellje formaliste, ndërkohë që, numri

  • 1278 Views
READ MORE

Mashtrimi me suplementet çudibërëse, një call center në Bosnjë fut në kurth pacientët

Qindra të sëmurëve kronikë, që joshen nga suplementet “çudibërëse” online, iu rrezikohet seriozisht shëndeti. Faktet dhe dëshmitë e grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se

  • 3163 Views
READ MORE

Sigurimi i detyrueshëm i banesave, pronarët iu “vjedhin” miliona euro qytetarëve

Ligji i sigurimit të detyrueshëm të godinave shkelet me të dyja këmbët, duke ia ngarkuar padrejtësisht qytetarëve barrën e sigurimit të banesave. Vetëm për shtëpitë

  • 3477 Views
READ MORE

Të dënuarit neglizhohen, miliona euro dëmshpërblim për shëndetin e dëmtuar në burg.

Disa të dënuar, të cilët në burg kanë pësuar dëmtime për shëndetin e tyre, kanë paditur shtetin se nuk ka treguar kujdesin e duhur, shëndetësor.

  • 875 Views
READ MORE

Hilet me taksën 3% për strehim social, Durrësi ua fal ndërtuesve, Tirana e merr në lekë

Kush ndërton më shumë se 2000 m², sipas ligjit është i detyruar të dhurojë për banesa sociale 3% të sipërfaqes. Ligji, i cili ka hyrë

  • 1623 Views
READ MORE

Ndërtimi i 17 shkollave të reja, premtimi i pambajtur i Bashkisë së Tiranës

Autor: Zylyftar Bregu Kur po mbyllet viti i dytë i mandatit të dytë, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj nuk ka përmbushur ende njërin

  • 863 Views
READ MORE